Na Osnovni šoli Velika Dolina je v petek, 15. junija 2018, potekal športni dan, kjer so sodelovali vsi učenci. Dobili smo obisk iz Košarkarske zveze Slovenije, in sicer nas je obiskal predstavnik medijev in zadev povezane z odnosi z javnostmi Jaka Lenart. Učencem je predstavil Košarkarsko zvezo, njeno delovanje itd. Veliko jim je povedal o Evropskem prvenstvu, ki je bilo leta 2017 v Istanbulu, kjer so slovenski košarkarji osvojili naslov evropskega prvaka. Poleg vseh zanimivosti, ki jih je pripovedoval, je pripravil tudi slikovno gradivo, da so si otroci lažje predstavljali. Učencem pa je bilo najbolj zanimivo to, da so si lahko ogledali pokal ter zlato medaljo ter se fotografirali. Za učence je bil pripravljen tudi kratek kviz na temo košarke, kjer so si učenci priigrali nagrade (maskota Eurobasketa, plakati, podpisi slovenskih reprezentantov).

Nadaljevanje športnega dneva je potekal na šolskem igrišču, kjer so učenci tekli »Tek podnebne solidarnosti«. Otroci so tekli za dober namen, kjer je bilo pomembno predvsem sodelovanje in ne tekmovanje. Po končanem teku so sledile igre v šolski telovadnici.

Športni dan se je zaključil s predajo ključa osmošolcem kot simbol, da bodo »glavni« po odhodu devetošolcev. Učenci so se morali, preden so dobili ključ, preizkusiti v različnih nalogah in jih uspešno rešiti. Še najbolj zvesto so prisegali krivim in manj krivim zaobljubam. Tako so si prislužili ključ, ki ga že pridno čuvajo za naslednjo generacijo.

Dostopnost