Prvi teden v mesecu oktobru je tudi na naši šoli potekal v znamenju Tedna otroka. Ponedeljkovo jutro smo pričeli s poslanico, ki jo je napisal pisatelj Primož Suhodolčan, nato pa so se skozi ves teden vrstile zanimive dejavnosti, ki so naš šolski vsakdan še bolj popestrile.

Šolski otroški parlament se je zbral v prostorih učiteljske zbornice in debatiral o šolstvu in šolskem sistemu. To je tema, o kateri se bodo mladi parlamentarci to šolsko leto pogovarjali tudi na občinskem in državnem parlamentu. Zadovoljni smo zaključili, da so naši učenci precej zadovoljni s sistemom in tudi z našo šolo.

Učenci od 1. do 4. razreda so se odpravili v Kino Brežice. Da je bil ogled animiranega filma popoln, so učenci s sabo odnesli tudi kokice.

Prav tako so se učenci od 1. do 4. razreda pomerili v različnih športnih aktivnostih na otroški olimpiadi. Z žrebom smo oblikovali 5 skupin,. Tekmovalci so združili svoje moči in pokazali, da je sodelovanje med različno starimi učenci lahko zelo prijetno.

Tudi šolska knjižnica je v tem tednu na široko odprla vrata in povabila razrede na knjižnične urice. 1. razred je prisluhnil pravljici Kokošja šola, avtorice Mojiceje Podgoršek. Drugošolci so se po pravljici Tiho, tukaj beremo! pomerili v pravljičnem kvizu, učenci 3. in 4. razreda pa so spoznavali šole po svetu. S pravljico Mami, kje je šola doma? in  videoposnetki  smo jim predstavili različne oblike šol po svetu. V knjižnici pa je bila tudi razstava šolstva danes in nekoč. Učenci so lahko spoznali zgodovina naše šole, stare učbenike …

Prav v tem tednu pa smo pričeli tudi z zbiralno akcijo starega papirja. Tokrat smo zbirali za naše osmošolce.

 

 

Dostopnost