Na OŠ Velika Dolina smo 7. 2. 2017 imeli kulturno prireditev v čast našemu velikemu pesniku Francetu Prešernu in kulturnemu prazniku. Na Festivalu kulture, kot se je prireditev imenovala, so učenci peli, plesali, recitirali ter igrali na različne inštrumente.

Po uradnem začetku, slovenski in šolski himni, sta voditelja Katarina in Patrik na oder vabila učence, ki so svojimi raznolikimi nastopi dokazali, da je naša šola kulturno zelo bogata. Učenci so pokazali, kaj vse znajo in s čim se v prostem času ukvarjajo. Predstavil se nam je filmski krožek s svojimi animiranimi risanimi filmi, obiskala pa nas je že tudi vsem znana babica. V sklopu šolske knjižnice so učenci sodelovali v kvizu o Francetu Prešernu. Med učenci, ki so pravilno odgovorili na vsa vprašanja, smo izžrebali tri in jih nagradili  s simboličnimi nagradami.

Ob zaključku prireditve pa je ravnateljica povabila na oder še obe skupini naših učencev, ki sta se udeležili tekmovanja v znanju in debatiranju – Svetovnem pokalu znanja – World Scholar`s cup. Učenci so se predstavili in povedali, kako je bilo.

Pokazali smo, da smo del kulture in da je kultura del nas.

Dostopnost