V ponedeljek, 22. 1. 2024, ob 17. uri smo bili v Domu kulture Brežice, kjer so odprli Območno fotografsko razstavo osnovnošolskih avtorjev Fotografske igrarije 2024.

Žirija, Vladimir Bogovčič in Matej Kramžer, znana fotografa, sta pregledala vseh 233 prispelih fotografij (barvnih 176, črno-belih 57) in pripravila ožji izbor (45 fotografij). Na razstavi so na ogled najboljše fotografije 25 avtorjev.

Med izbranimi razstavljalci so tudi naši učenci: Lana Barkovič, Tjaša Bizjak, Lana Črpič, Ajda Gajski, Zala Galič, Niki Krošelj, Veronika Mediževec, Ian Tai starčević, Mihael Štupar Strojko, Lana Vuković, Jan Vuković.

V spremnem programu dogodka so izpostavili zavzeto delo naše mentorice Edite Krošl in njene učence, ki so bili v preteklem letu s svojim filmčkom o Mokricah izbrani za Srečanje najmlajših fimskih in video ustvarjalcev Slovenije.

Na prireditvi je bilo 10 fotografij pohvaljenih, 2 pa sta bili tudi nagrajeni.

Med pohvaljenimi fotografijami sta bili tudi dve fotografiji naših učenk, in sicer fotografija Ane Črpič ter fotografija Zale Galič. Prav tako pa je bila ena izmed Zalinih fotografij tudi nagrajena.

Čestitke vsem učencem in mentorici.

Več o dogodku si lahko preberete na strani Posavskega obzornika

Razstavljalci, ki so bili prisotni na dogodku, skupaj z mentorico Edito Krošl.

Zala Galič s plaketo in nagrado.

Dostopnost