V petek, 8. oktobra 2021, so imeli učenci od 6. do 9. razreda kulturni dan. Obiskala nas je knjižničarka iz Knjižnice Brežice, gospa Andreja Dvornik, ki je sedmošolce seznanila z delovanjem splošne knjižnice, šestošolcem je predstavila pravljičarko Anjo Štefan, osmošolcem je podrobneje približala življenje in delo Franceta Prešerna, devetošolci pa so z njo spoznali A. de Saint-Exuperyja, avtorja Malega princa, ki je to šolsko leto zanje del domačega branja. Fantje iz 9. razreda so si o Malem princu ogledali animirani film in tega večnega junaka spoznavali tudi skozi besedilo.
Sedmošolci imajo v tem šolskem letu za domače branje Butalce, torej so poslušali istoimensko pravljico, nato pa so delali z besedilom in se zabavali ob butalskih prigodah. Šestošolci so se podali na pustolovščino z Bratovščino Sinjega galeba (ki je njihovo letošnje domače branje) ter si ogledali junaške prigode tudi v filmski obliki, osmošolci pa so ves dan posvetili našemu največjemu pesniku Francetu Prešernu.
Dan je bil zanimiv, ker smo ga posvetili tudi domačemu branju, a je bil prekratek za vse aktivnosti, zato ga bodo učenci nadgradili še z delom doma.

Nataša Jenuš

Dostopnost