OBVESTILO STARŠEM

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bomo v času, od 28. 9. 2019  do 2. 10. 2020 v šoli izvajali igro »Gremo peš s kokoško Rozi«. Aktivnost bomo izvajali v okviru sodelovanja v projektu »Mehki ukrepi trajnostne mobilnosti«. Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah je del aktivnosti Ministrstva za infrastrukturo.

Z aktivnostjo želimo prispevati k spreminjanju potovalnih navad in posledično k zmanjševanju motoriziranega prometa v okolici šole. Želimo prispevati k zmanjšanju obremenitev na okolje ter spodbujati gibanje otrok.

S pomočjo aktivnosti »Gremo peš s kokoško Rozi« se tematika trajnostne mobilnosti v šolo prenese preko različnih prihodov otrok v šolo, ki so prijazni okolju: nekateri se bodo tako odpravili v šolo peš, s kolesom, z rolerji ali kakšnim drugim pripomočkom na lasten pogon, nekateri bodo prehodili del poti (začetni del poti se opravi z avtomobilom, zaključni del pa peš, in sicer tako, da se vozilo parkira vsaj 200 metrov od šole, v ta namen smo se dogovorili, da lahko avtomobile parkiramo na novem igrišču pri stari šoli), spet drugi bodo prišli z javnim prometom (avtobus, kombi), nekateri pa se bodo pridružili v avtu svojim sošolcem ali sosedom. Otroci, ki bodo v šolo prišli z avtomobilom, naj izstopijo na avtobusni postaji pri kozolcu.

Ker je način prihoda otrok v šolo v veliki meri odvisen tudi od staršev, vas vljudno prosimo, da aktivnost podprete in vašemu otroku omogočite, da bo aktivno sodeloval in s tem prispeval k boljšemu rezultatu.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani Ministrstva za infrastrukturo: https://www.gov.si/zbirke/projekti-in-programi/mehki-ukrepi-trajnostne-mobilnosti/ .

Za vaše sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo!

Kolektiv OŠ Velika Dolina

Dostopnost