Nekoč je živela drobcena miška. Tista, ki jo vsi poznate. Ne ne, ne tista, ki s košaro odnaša mlečne zobke in prinaša drobna darila, ampak tista, ki zvečer ne more zaspati, ne da bi slišala vsaj eno pravljico …

V torek, 14. 5. 2019, smo za naše učence ob zaključku bralne značke v šolskem letu 2018/2019 pripravili kratko kulturno prireditev.

Najprej smo prisluhnili pravljici o miški, ki je redila in skrbno vzgojila 25 črk. Zbrano občinstvo je pri tem izvedelo, da so bile miški – maskoti letošnjega potovanja v bralno deželo – najljubše tiste, ki v pravilnem zaporedju tvorijo besedo branje. Pri dramatizaciji pravljice je sodelovala skupina učencev iz 2. razreda (Ajda Gajski, Katarina Gramc, Katalina Kmetič, Aljaš Petrič, Tara Plejić in Ian Tai Starčević). Na prizorišču se jim je v vlogi miške pridružila devetošolka Katarina Frece. Vlogo pravljičarke je odigrala devetošolka Žana Žokalj, povezovalni del prireditve pa je prevzel Dean Zaplatić iz 9. razreda.

V letošnjem šolskem letu so svojo potovalno izkušnjo z branjem knjig za bralno značko zaključili štirje zlati bralci – Dean Zaplatić, Julija Kvartuh, Katarina Frece in Žana Žokalj. Ti so prejeli tudi spominska priznanja.

Gospa ravnateljica Mojca Bregar Goričar je v drugem delu prireditve učencem zaupala modre misli o pomenu branja in jim je ob slovesnem zaključku bralne značke za šolsko leto 2018/2019 podelila branja priznanja s popotnico, da bi bili še naprej predani branju in da bi se število bralcev v naslednjem letu še povečalo.

Dostopnost