V šolskem letu 2017/18 smo učenci osmega razreda osnovne šole Velika Dolina sodelovali v eTwinning projektu “Alohomora! Unlocking borders”. Povezali smo se z učenci iz Španije, Ukrajine in Grčije ter v mednarodnih skupinah opravljali zanimive aktivnosti, razdeljeni v različne “hiše”, kot v knjigi oz. filmu Harry Potter, saj je bila to tudi tema projekta.

Izdelovali smo metle in se naučili igrati športno igro eTwidditch, iskali smo neobičajne običaje držav, s katerimi smo sodelovali, in se učili o različnih “napojih” skozi znanstvene poskuse. Imeli smo tudi videokonference in v živo opravili nekaj nalog.

Na začetku smo učenci iz vsake šole izdelali tudi logotipe, ki bi jih imeli kot logotip celotnega projekta. Nato smo glasovali za najlepšega med tistimi, ki so bili objavljeni iz vseh držav. Izmed vseh prijavljenih logotipov je največ glasov prejel in bil na koncu izbran moj logotip.

Letos pa smo izvedeli veselo novico, in sicer, da je naš projekt prejel drugo nagrado na evropskem natečaju za najboljši eTwinning projekt za šolsko leto 2017/2018. V projektu smo se zelo zabavali in res smo veseli, da smo prejeli nagrado za ves naš trud in delo. Ponosni smo, da tudi učenci iz tako majhne šole, kot je naša, prejemamo visoke nagrade v mednarodni konkurenci.

Zapisala: Žana Žokalj, učenka 9. razreda OŠ Velika Dolina

Dostopnost