SPOŠTOVANI STARŠI!

Ministrstvo za šolstvo in šport nam je posredovalo okrožnico z informacijo o sprejetih Priporočilih za medicinsko indicirane diete, Potrdilih o medicinsko indiciranih dietah ter Potrdilih o ukinitvi medicinsko indicirane diete za otroka. Priporočila je sprejelo Združenje za pediatrijo Slovenske zdravniške zbornice.

Priporočilom so priloženi tudi obrazci, ki so namenjeni pediatrom za predpisovanje (ali ukinjanje) medicinsko indiciranih diet z navodili o vrsti diete. Obrazci zaenkrat niso obvezujoči za pediatre, so pa šolam v veliko pomoč pri izvajanju in pripravljanju obrokov z medicinsko indiciranimi dietami. Obenem pa šolam nalagajo tudi, da se prehrana prilagodi samo v primeru medicinsko indicirane diete.

Prosimo, da si več o tem preberete v priloženi okrožnici in nam pomagate s tem, da nam posredujete potrdila na priloženih obrazcih, če ima vaš otrok medicinsko indicirano dieto.

Ravnateljica

Mojca Bregar Goričar

Informacija MZ o sprejetih priporočilih diete Potrdilo o medicinski indicirani dieti za otroka Potrdilo o ukinitvi diete

 

 

 

 

 

Dostopnost