Pokrajinsko tekmovanje iz znanja geografije je letos potekalo na OŠ Dobova. Udeležilo se ga je 38 učencev iz šestnajstih posavskih in dolenjskih osnovnih šol. 9. marec je bil kot nalašč za takšno tekmovanje, saj je bilo vreme toplo, delno jasno in zelo primerno za delo na terenu. Učenci tekmovalci so se po uvodnem sprejemu in krajšem kulturnem programu sprehodili po Dobovi in si ogledali zanimivosti kraja. Sprehod je imel že tekmovalni značaj, saj se je bilo potrebno orientirati, spoznavali pa so tudi naravne in družbene značilnosti kraja in pokrajine, v kateri Dobova leži. Po vrnitvi s terena so pisali test o poznavanju značilnosti kraja.

V nadaljevanju jih je čakal še test o vplivu naravnih danosti na gospodarstvo pokrajine. Za ta del tekmovanja so se pripravljali po literaturi, ki jo je predpisala Državna tekmovalna komisija.

Iz naše šole sta se tekmovanja udeležila Sara Zofič in Sven Filipčič, učenca 9. razreda. Zelo uspešno  je tekmovala Sara, ki je med vsemi tekmovalci dosegla najboljši rezultat.

Sara je tako že osvojila srebrno priznanje iz znanja geografije. 7. aprila 2017 bo imela možnost, da si na državnem tekmovanju v Gornji Radgoni pribori tudi zlato priznanje.

Sari čestitam za izjemen rezultat, obema učencema pa za uspešno zastopanje naše šole.

Mentor: Drago Ivanšek

 

 

 

 

Dostopnost